Prima pagină > Adi Gliga > Poveste

Poveste

Varianta 1

 

Varianta 2

 

Varianta 3

Anunțuri
Categorii:Adi Gliga Etichete:,
 1. Lavinia
  6 Martie, 2009 la 10:08

  am 2 intrebari care ma cam tulbura. asta este una dintre cantarile in care nu apare pomenit Numele Domnului Isus (se vorbeste doar despre „un glas de sus”) spunea cineva ca astfel de cantari pot fi cantate si de necrestini fara ca sa ei se gandeasca cu adevarat la Dumnezeu.
  Evrei 13:15 „Prin El, sa aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfa de lauda, adica, rodul buzelor care marturisesc Numele Lui.”
  este normal ca un crestin nascut din nou – ma refer aici la Adi Gliga – sa compuna astfel de cantari? pot fii ele considerate ca avand un mesaj real, atat pentru alti crestini cat si pentru cei nemantuiti? (daca ele nu contin un mesaj clar biblic cu privire la jertfa Domnului Isus care este fundamentala…)

 2. ascultareacredintei
  6 Martie, 2009 la 22:53

  Nici in cartea Estera, a Bibliei, nu apare pomenit Numele Domnului Dumnezeu! Este insa evident despre cine este vorba. Este bine sa alegem cantari, pentru a le canta, care sa fixeze foarte clar persoana spre care se indreapta, despre care vorbeste, careia se adreseaza. Dar, un cantec poate sa nu contina Numele Domnului Cristos, dar trebuie sa fie clar despre cine este vorba in cantec. Sunt cantari si cantari. Intai de toate conteaza cine canta, ce anume a determinat un anume cantec, cum aduce acest cantec slava lui Dumnezeu in mod real (efectiv).

  Un necrestin poate sa cante si cantari care contin Numele lui Dumnezeu fara sa se gandeasca cu adevarat la Dumnezeu. Desigur, exista unele cantari pe care daca le asculti nu ai cum sa le intelegi ca fiind crestine.

  Daca cineva a scris un cantac si nu are Numele lui Cristos in el, ce inseamna? Ca trebuie lepadat cantecul? Ca nu are inca maturitatea sa inteleaga ce inseamna „rodul buzelor care marturisesc Numele Lui”? Ca avem de-a face cu un inchinator fals? E vorba de un cantec personal, o expresia a unor trairi, pe care il canta cineva, sau de un cantec care se vrea cantat de frati in biserici?

  Nu cred ca e normal ca un crestin nascut din nou sa compuna cantari care sa nasca ambiguitate. In cazul lui Adi Gliga, daca exista astfel de cantari (nu-mi vine in minte acum una, dar poate sunt), cred ca sunt nu o normalitate, ci exceptii.

  Jertfa Domnului Isus este fundamentala. Dar cantarile si predicile pot sa fie si despre viata crestina, sau secvente care sa fie la locul lor, intr-un puzzle mai mare.

  Nu trebuie sa te tulbure. Sa ne rugam ca cei care compun, sa o faca intr-o maturitate tot mai mare. Nu e usor, mai ales intr-o vreme ca a noastra, cand nu te mai creste nimeni spiritual, dar cand multi vorbesc. Unii compun atat cat pot ei, cat inteleg. Eu nu pot sa-i judec. Unele melodii, cantari, trebuie filtrate, luate ca atare. Doar unele se califica pentru a fi cantate in comun. Noi trebuie sa luam ce este bun. In cer vom vedea gandurile ascunse ale celui care a compus… Atunci ne va fi clar.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: